Home paginaBlogWoonbeurs 2013: dé trends

Woonbeurs 2013: dé trends

18 Okt 2013

door

In:Blog

Deel op

ENTREZ_foto-woonbeurs-Adam

Van 1 t/m 6 oktober vond in Amsterdam de 20e editie van de woonbeurs plaats. ENTREZ was ook aanwezig.Naast het genieten van de leuke dag vol mooie en inspirerende impressies, hebben we hier ook zoveel mogelijk trends van het aankomend woonseizoen gespot. ENTREZ zet ze voor jullie op een rijtje…

IMPERFECTIE
Industrieel, rauw en vintage maar ook natuurlijk, organisch, simpel en aaibaar. Dat zijn enkele trends die we op de woonbeurs in Amsterdam veelal terug zagen komen. De woonkamer van nu hoeft er niet perfect uit te zien, het zijn juist de imperfecties die hem interessant maken. Een net-niet-perfect geschilderde kast en een onaf gestucte muur geven echt dat edgy randje aan je interieur.

Woonbeurs-Adam-foto4

KNALKLEUREN
Alhoewel je met aardetinten dit jaar helemaal goed zit, zijn er enkele knalkleuren die we ook op de woonbeurs vaak terug zagen. Zo is geel dé kleur van het moment (in allerlei variaties, van okergeel tot knal), maar ook verschillende tinten (diep)blauw en rood zijn populaire kleuren.

NATUURLIJKE MATERIALEN
Dan een trend die als rode draad door de woonbeurs heen loopt en die we vrijwel overal zagen. Het natuurlijke wooninterieur maakt gebruik van pure, natuurlijke materialen. Populair zijn o.a. : hout, bamboe, kurk, zink, graniet, marmer, glas en papier. Vooral hout is erg belangrijk en zagen we overal in terug. Houten tafels, stoelen, banken, kasten, het is er allemaal. Het gebruik van oud hout is veel te zien. Dit geeft een robuuste en warme uitstraling aan het interieur. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van glas. De takken en bloemen in grote glazen flessen geven net dat beetje extra. Ook hierbij gelden de kernwoorden: imperfectie en asymmetrie.

Woonbeurs-Adam-foto1

GA VOOR GROEN
Groen in je interieur breidt zich verder uit en er is veel ruimte om hier creatief mee om te gaan. We zagen ouderwetse planten en dan vooral de soorten die je vroeger bij oma zag, zoals kaktussen, vingerplanten en hangende planten. Het is even wennen, maar in combinatie met de retro-chic woonstijl is het helemaal hip! In het Eigen Huis & Interieur huis was deze stijl bijzonder goed te zien.

Woonbeurs-Adam-foto2

ORGANISCH & KUBISTISCH
Dan de organische vormen. Lampen, wasbakken en tafels met organische vormen en ronde randen. Asymmetrisch en het liefst uit één stuk materiaal gemaakt. Deze trend staat in contrast met het gebruik van kubistische vormen, een andere trend die we signaleerden op de woonbeurs. Neem bijvoorbeeld de verrassende kubistische lampen, opbergers en tafels. Het is leuk om te zien dat je met de scherpe randen en hoeken in die kubistische stijl eindeloos kan variëren.

Woonbeurs-Adam-foto3

SIMPLICITY
Een zeer aanwezig interieurtrend was ‘simplicity’. Minimalistische designs met duidelijke lijnen en vormen. Zachte pastelkleuren zoals mint en lichtgrijs in combinatie met wit. Hou het simpel en clean. Het credo bij deze trend is dan ook: less is more.

SCANDINAVISCHE WARMTE
Het Scandinavische interieur geeft je het warme gevoel van een blokhut in Zweden. De geweien aan de muur en de (nep)bonte vachtjes op de grond zorgen voor een knusse sfeer. Een populaire trend bij veel stands op de woonbeurs.

OPVALLEND
Het gebruik van industriële meubels is  helemaal anno nu. Vooral de grote metalen industriële lampen zijn erg populair.

Een vintage voorwerp in je kamer is in het komende seizoen een must-have. Denk bijvoorbeeld aan een oude schoolplaat, een olielamp of een ander voorwerp met een verhaal.

 

 

Laat een Reactie achter

Top